Guldimund - presse april 2018 - Foto Lene Kronow

Guldimund startede som sanger og sangskriver, Asger Nordtorp Pedersens kreative legeplads, og debutalbummet ‘Så er det vel bare det …?’ fra 2017 er da også en mangefacetteret lytteoplevelse. I mellemtiden, har der dog samlet sig en fast gruppe omkring den nærværende frontfigur, og med en gylden cocktail af individuelle kapaciteter og kollektivistiske sammenspilskvaliteter er det op til 8 mand store liveorkester garant for indierock i national topklasse.

Med et afsæt i stærke, poppede hooks, eftertænksomme tekster, og fine melodier og harmonier, der leder tankerne hen på dansk højskolesangbogstradition bevæger Guldimunds musikalske univers sig rundt i et væld af kringelkroge. Det ene øjeblik synes
det genkendeligt og ”syngmedbart”, det næste øjeblik virker det avante-garde, eller enddog provokerende simpelt og lo-fi. Som lytter udsættes man for sange i traditionelle popformer efterfulgt af pludselige sceneskift – korte intermezzoer, lange improviserede instrumentalpassager og sektioner, der tager lyd-collageagtig karakter.

På scenen opleves Guldimund i forskellige formationer, men altid med den underfundige og hårdtarbejdende guitarhelt Buster Jensen (Blaue Blume) ved sin side. Bas-ikonet Jeppe Skovbakke, der foruden at være en internationalt anerkendt kontrabassist også udgjorde den altid levendebund i I Got You On Tape, lægger groovet dér, hvor det skal være – i tæt samarbejde med endnu en Blaue Blume-musiker, trommeslageren Søren Buhl Lassen,
der efterhånden er bredt respekteret for sine originale trommebeats og meget ensembleorienterede, lydhøre touch. Læg så dertil freejazzsaxofonist og samtidskritiker Sven Dam Meinild, den mere lyriske trompetist, Malte Nordtorp Pedersen den ultradisciplinerede og møghamrende kompetente backingvokalist Anja Backmann, samt pianisten Christian Balvig, som både slår sine folder i synthpopkvintettet Lowly og skriver symfoniorkestermusik med When Saints Go Machine og Copenhagen Phil, og så har du pludselig et orkester med en vanvittig bred palet at spille på.

Med Asger Nordtorp Pedersens skarpe blik for både sangenes indre struktur og koncertformatet som en langstrakt, filmisk helhed og hans egen nærværende og energiske skikkelse som samlingspunkt, indpisker og show-man, skaber orkestret Guldimund uforudsigelige, udfordrende, rørende og dansable koncerter, der både taler til hjerte, hjerne og krop.

Booking:
Magnus Grilstad
Mail: mg(at)wonderwhy.dk

No shows booked at the moment.