Guldimund - presse april 2018 - Foto Lene Kronow

Den 26-årige sangskriver, Guldimund, forener på overbevisende måde det personlige, det almenmenneskelige og det politiske på et fuldstændig helstøbt album, som han formår at løfte til nye højder i en fuldendt koncertoplevelse. Tekster, melodier, kompositioner, produktion, forløb, intentioner, dramaturgi – alt lykkes med en uanstrengt naturlighed, når Guldimund, der lyder det borgerlige navn Asger Nordtorp Pedersen, står på scenen sammen med sit band, der tæller folk fra Blaue Blume, Irah, Oh Land, Bisse I Got You On Tape, Den Fjerde Væg og Scarlet Pleasure.

Både Politiken, Bands of Tomorrow, Soundvenue, Tidal, P6 – BEAT og P3 – Barometeret, har fået øjnene op for det mangefacetterede talent. I første halvdel af 2017 udgiver Guldimund sit dobbelte debutalbum, kun 1 år efter, han forlod sit gamle band Tårn, hvor han ellers var forsanger, bassist og sangskriver, for at søge andre veje.

På solodebuten ‘Så er det vel bare det …?’ behandles emner som megalomani, selvdestruktive tendenser, mørke, afmagt, trøstesløshed, sortsyn, sorg, spiritualitet, medgang og optimisme.

” Sangene står enkeltvis som følelsesmæssige nedslag. Der ligger et overordnet emotionelt narrativ, som skrider kronologisk frem i forhold til min egen, lad os kalde det: ”overgang til at blive rigtig voksen”.

Det er på mange måder et dannelsesalbum. Det var nødvendigt, at kunne bearbejde mine op- og nedture kunstnerisk, men det var også bare en enormt sprudlende proces, der bestod af mange måneders grundigt sangskriverarbejde, hvor jeg forsøgte både at gå ned i de mindste detaljer og stavelser, samtidig med at jeg forholdt mig til de overordnede linjer og sangenes indbyrdes samspil. Efterfølgende blev sangene vakt til live i løbet af bare én enkelt vanvittig uge i studiet,” fortæller Asger Nordtorp Pedersen. Med inspiration fra forrige århundredes store romaner, som blev udgivet del for del i datidens tidsskrifter, udgives værket som føljeton.

Der udkommer således en ny sang hver anden uge fra december til juni. Ud af de 7 sange der er udkommet indtil videre har 3 allerede indfundet sig på Soundvenues ‘Ugens Top Tracks’-liste, 2 på Barometerlisten og 1 på streamingtjenesten Tidals liste over danske artister, man bør holde øje med i 2017.

Booking:
Magnus Grilstad
Mail: mg(at)wonderwhy.dk

Date City Venue Country
08/03/19 TBA TBA Denmark
Time: 8:00pm.
09/03/19 TBA TBA Denmark
Time: 8:00pm.
12/05/19 TBA TBA Denmark
Time: 8:00pm.